web_DSC_1510_2Mo IL innfridde og vel så det. I snøkampen mot eliteserielaget Tromsø IL rystet 3. divisjonslaget proffene. Men bruntrøyene røk likevel ut.

Rundt 800 tilskuere hadde trosset det vinterlige vårværet og fikk se et Mo IL-lag som varmet med sitt spill. Allerede etter ti minutter tok laget ledelsen. De hjemvendte heltene Andreas Sletvold og Kim-André Råde kombinerte på venstresiden, og sistnevnte la ballen perfekt til rette for Cato Jørgensen. Midtbanemannen klemte til med venstre og så ballen fyke inn bak TILs Viking-innleide keeper Pål Vestly Heigre i lengste hjørne.

Der og da var det vanskelig å se at det er tre divisjoner mellom lagene, for Mo IL var fullt på høyde i banespillet også. Og TIL ble nok litt rystet av målet, for det tok tid før de fikk i gang sitt eget spill.

Kontroversiell scoring

Men utover i omgangen ble det tøft for Mo IL å stå i mot. Midt i omgangen fikk hjemmelaget et lite skremmeskudd da Jonas Johansen prøvde seg med en volley, men skuddet gikk utenfor.

Det gjorde ikke neste avslutning. Gjermund Åsen fikk slått inn fra venstre. Inne i feltet nådde ikke Jonas Johansen helt opp, men ballen gikk videre til 18-åringen Mikael Norø Ingebrigtsen på lengste. Han var helt umarkert og tok vare på sjansen. 1-1.

I denne perioden fortsatte TIL å styre spillet, men Mo IL holdt ut nesten helt til pause. Hadde de klart det, er det ikke godt å si hvordan kamputviklingen ville blitt i andre omgang. I stedet fikk TIL det viktige 1-2-målet.

Og det var ikke uten kontroverser. Niklas Bakksjø ble litt for overivrig og dyttet målscorer Ingebrigtsen i ryggen like utenfor 16-meteren. Veteranen Morten Moldskred var den som tok frisparket. Hans skudd ble reddet av Vegar Rabliås i Mo IL-målet, men nesnaværingen måtte gi retur. Den snappet Magnus Andersen opp. Han spilte ballen inn foran mål igjen. Der ble det litt kamp om ballen før den endte i buret. Mo IL trodde de fikk frispark – det ble snakket om både angrep på keeper og at kaptein Jimmy Fjelldalselv ble ulovlig behandlet – og det så ikke ut som om Tromsø IL heller var sikre på at dommeren dømte mål. Enkelte ropte også om offside. Men dommer dømte scoring, en scoring som ble kreditert Zdenek Ondrasek – hans første mål for sesongen.

Mo IL best i andre

Det ville kanskje vært naturlig å tro at eliteserielaget dermed skulle kunne kontrollere og styre andreomgangen. Det skjedde ikke. I stedet var det Mo IL som igjen reiste seg og best taklet de etter hvert vanskelige forholdene i snøværet. Cato Jørgensen fikk tidlig en bra sjanse, men denne gang var ikke siktet stilt inn og ballen gikk over. Helt på tampen fikk forsvarsspilleren Jøran Fossmo – som ble kastet inn i en offensiv rolle – en god målsjanse, men heller ikke han traff godt nok.

TIL på sin side skapte lite, noen frispark og en litt småfarlig situasjon med Ondrasek foran Rabliås var alt de hadde å by på.

Når heller ikke Mo IL klarte å skape mange nok sjanser til å score, endte kampen med et hederlig tap for Mo IL.

Mo ILs lag: Vegar Rabliås, Olav Hauknes, Ali Karan, Jimmy Fjelldalselv, Stian Johansen (Jøran Fossmo i 7 min.), Niklas Bakksjø, Fredrik Pettersen (Eirik Moen i 34 min.), Kim André Råde, Cato Jørgensen, Andreas Sletvold, Marcus Vestvik (Vegard Lorentzsen i 24 min.).

TILs lag: Pål Vestly Heigre, Morten Moldskred (Kent Are Antonsen i 14 min.), Magnar Ødegaard, Henrik Gjesdal, Lasse Nilsen, Marcus Hansson, Magnus Andersen, Mikael Norø Ingebrigtsen (Hans Norbye i 34 min), Gjermund Åsen (Zdenek Ondrasek i 48 min), Thomas Drage, Jonas Johansen.