Under kampen Mo-Mosjøen skal en tilskuer ha kommet med rasistiske utsagn mot en Mosjøen-spiller. – Totalt uakseptabelt, sier Mo IL i en uttalelse.

Under kampen Mo-Mosjøen skal en tilskuer ha kommet med rasistiske utsagn mot en Mosjøen-spiller. – Totalt uakseptabelt, sier Mo IL i en uttalelse.

– Tilskuere som kommer med rasistiske utsagn mot spillere eller andre aktører, skal vises bort. Vi vil også  vurdere å politianmelde slike forhold.   

Dette sier Lars Erik Zetterlund Nilsen, styreleder i Mo IL Toppfotball, etter at en tilskuer skal ha kommet med rasistiske tilrop mot en spiller, under kampen mellom Mo IL og Mosjøen forrige onsdag.

Det var avisa Helgelendingen som først omtalte at en tilskuer på Sagbakken skal ha kommet med rasistiske tilrop mot Mosjøen ILs Rodgers Kalyango, under kampen mellom Mo IL og Mosjøen onsdag i forrige uke. Flere supportere på tribunen skal ha vært vitne til dette, og enkelte tilskuere skal ha grepet inn og bedt mannen slutte med sin uakseptable oppførsel.

– Det er flott at publikum reagerer og griper inn, men vi hadde gjerne sett av våre vakter også ble varslet om dette. En slik opptreden er totalt uakseptabelt, og dersom vi hadde fått vite om dette ville vakter grepet inn. Slike hendelser vil medføre bortvisning, og som klubb vil vi også vurdere å politianmelde slike forhold, sier styreleder Lars Erik Zetterlund Nilsen, som påpeker at man ikke kjenner til hvem som skal ha kommet med rasistiske utsagn mot Mosjøen IL-spilleren.

– Vi beklager imidlertid overfor både spilleren og Mosjøen IL, at noe slikt har skjedd på en hjemmekamp hos oss. Slikt skal aldri forekomme, i noen sammenhenger, og vi tar på det sterkeste avstand fra det som har skjedd, sier Zetterlund Nilsen.

Mosjøen IL har varslet at de ikke kommer til å forfølge saken videre.