IKKE PÅ BANEN IGJEN: En ny kneskade har satt en endelig stopp for Stian Johansens fotballkarriere.

KOMMER IKKE PÅ BANEN IGJEN: En ny kneskade har satt en endelig stopp for Stian Johansens fotballkarriere.

En ny skade i høyre kne gjør at Stian Johansen må legge opp.

– Jeg må faktisk bare avslutte dette kapittelet nå, sier Stian Johansen, etter at det under en undersøkelse ved Rosenborgklinikken i Trondheim, ble påvist en ny skade i brusken i høyre kne.

Johansen pådro seg en alvorlig kneskade for to år siden. Siden da har 25-åringen gjennomgått to kneoperasjoner i høyre kne. Den første operasjonen, sommeren 2015, omfattet både korsbånd, menisk og brusk. Sommeren 2016 måtte han på operasjonsbordet, denne gang for menisken. Og nå viser altså undersøkelsene at brusken i det samme kneet er skadet.

Hele tiden har målet vært å trene seg opp med sikte på å komme tilbake på banen for Mo IL. I desember begynte den lovende backen å trene fotball igjen med lagkompisene, men han merket fort at høyre kne fortsatt ikke var som det skulle. Nå har altså undersøkelser avdekket en ny skade i brusken. Og dermed har Johansen kommet frem til at det ikke vil være mulig å fortsette fotballkarrieren.

– Det er så mye i kneet mitt som ikke er hundre prosent, og det holder ikke med et kne som fungerer 99 prosent i en idrett som fotball. Så, dessverre, må jeg gi meg, sieer Johansen, som selvsagt synes det er trist at han må legge opp allerede som 25-åring.

– Jeg vet imidlertid at jeg har gjort det jeg kunne i et forsøk på å komme tilbake, og når man må erkjenne at man har prøvd og neppe kunne gjort noe mer, da går det på sett og vis greit. Det er viktig for meg å kunne lukke dette kapittelet i livet mitt nå. Det er ingen vei tilbake, og det har jeg egentlig forstått ei stund nå. Jeg har vært helt borte fra fotballen i to år, nå i juni,, sier Stian Johansen.

– Blir det fotball på lavere nivå for deg nå da, eller er det totalt slutt for Stian Johansen på fotballbanen?

– Det blir nok helt stopp. Der er ikke noen vits å ødelegge for resten av livsløpet til kneet, sier Johansen, som er usikker på om han uansett må gjennomgå en ny kneoperasjon.

– Hvis smertene blir større må jeg ha en ny operasjon, hvis ikke klarer jeg å leve med dette. Jeg har litt smerter under og etter trening, men det klarer jeg å leve med. Legen og fysioterapeuten som var tilstede ved Rosenborgklinikken sa at jeg må unngå idrett som gir stor fysisk belastning, men at jeg kan drive med styrketrening som normalt, med mindre smertene blir noe større.

Foran inneværende sesong var Johansen en av spillerne som var tiltenkt en sentral rolle i årets Mo IL-lag.Mo IL-trener Thor-André Olsen synes det er svært beklagelig at en skade setter punktum for Stians karriere.

– Dette er selvsagt aller verst for Stian, som ikke får spille fotball mer. For Mo IL er det imidlertid også meget beklagelig. Vi hadde sett frem til å få han tilbake på laget. Han var en spiller som ville styrket oss og tilført oss kvalitet, og i og med at han fortsatt er forholdsvis ung ville han kunnet utvikle seg til en enda bedre og viktigere spiller for Mo IL, sier Olsen.