DSC_7066

Trener Thor-André Olsen håper ungguttene bygger videre på prestasjonen fra Steinkjer-kampen, og lager cupfest på Sagbakken.

Onsdag kl. 18.00 er det klart for første runde i NM-cupen, og motstander på Sagbakken er helgelandsrival Mosjøen IL. Lagene møttes to ganger på Mo til treningskamp i vinter, med en 4-1-seier hver som resultat.

– Det tyder på at kampen er åpen, men vi bør dra fordel av hjemmebane, sier Olsen.

Mens Mo IL slo tilbake etter en tung seriestart og vant 4-2 mot Steinkjer sist, har Mosjøen tapt begge sine kamper i serien så langt – 0-1 hjemme mot Træff og 0-4 borte mot Rosenborg 2. I kvalifiseringen til NM-cupen slo de Stålkam 2-1 etter ekstraomganger.

– Jeg håper vi kan bygge videre på det vi viste mot Steinkjer. Da har vi en god mulighet for å gå videre. Vi får se hvem som er best på Helgeland, i hvert fall den dagen, sier Mo IL-treneren.

Var spent

Han regner med å stille noenlunde samme lag som mot Steinkjer i helga. Reservekeeper Martin Alternes har brukket en tommel, noe som gjorde at Thor-André Olsen selv måtte ikle seg keeperdrakten i B-kampen mot Bodø/Glimt mandag (tap 0-4). Stian Johansen og Sondre Halland er ennå uaktuelle med skader, mens Idar Martin Knudsen og Niklas Bakksjø er på vei tilbake. Sistnevnte spilte en omgang mot Bodø/Glimt 2.

Mo IL fikk en tung start på serien med 1-6 borte mot opprykksfavorittene Stjørdals-Blink. Kim-André Råde scoret Mo ILs mål.

– Vi har vært litt hjemsøkt av å slippe inn enkle mål de siste årene, og da ble det tungt mot et så bra lag. Da ble det store sifre. Vi var derfor litt spent på hva vi kunne forvente mot Steinkjer etter den første kampen, sier Olsen.

Bor mye i laget

Hjemme mot Steinkjer ble Mo IL presset litt tilbake helt i starten av kampen, men etter de 10-15 første minuttene tok laget mer og mer over. Adrian Olsen Teigen stoppet ikke før han hadde satt inn hattrick i første omgang (ett mål mer enn han scoret i hele fjor), før Marcus Westvik la på til 4-0 tidlig i andre omgang. De ti siste minuttene scoret Steinkjer to mål, det første av den tidligere Molde- og Sandefjord-spilleren Rune Ertsås, men hjemmeseieren var aldri truet.

– Utover i kampen så vi at det bor mye i dette unge laget. Vi skaper mange sjanser og scorer fine mål. Vi ser også at det fortsatt er litt å jobbe med bakover, men vinner likevel en komfortabel seier. Når spillerne gjør det etter den starten vi hadde, viser det at det er noe å bygge videre på, sier Olsen.

Første sjanse til å gjøre det er ved å slå Mosjøen ut av cupen.