Brede Frøysa er Mo ILs 12. landslagsspiller. I dag var han innom klubbhuset og hilste på noen av klubbens veteraner.

Mo ILs ferske landslagsspiller Brede Frøysa tok i dag turen innom klubbhuset, for å slå av en prat med noen av klubbens veteraner.

Frøysa fikk sin debut for G15-landslaget i oktober, med to kamper mot Sveits.

– Jeg tror Gunnar Halle var rimelig fornøyd, oppsummerte Frøysa, som kom innpå som innbytter i den første kampen og spilte fra start i den andre.

17 år siden Hagh

Brede Frøysa er den første landslagsspilleren fra Mo IL på 17 år. Forrige spiller fra klubben som var innom landslaget var Morten Hagh, som spilte fire år for ulike aldersbestemte landslag. Totalt har tolv spillere fra Mo IL vært innom landslag, med Wille Eliassen som den aller første, og Trond Sollied den med flest landskamper.

– Brede er et resultat av det gode arbeidet som gjøres i barn og ungdom. For et år siden sa vi at vi skulle ha en landslagsspiller fra Mo IL i løpet av 2017. Vi fikk det i 2016, sa Tore Hagh på dagens treff på klubbhuset. Et treff som samlet en del veteraner og ildsjeler som er spesielt engasjert gjennom Klubbhusforeningen.

Hagh påpekte at lenge har vært jobbet for å få på plass et solid fundament for Mo IL barn og ungdom.

– De unge er framtida. Jeg pleier på si; fra barnehage til a-laget, sa Hagh, som sier at det jobbes for å kunne utnytte trenerkompetansen som finnes i klubben, på best mulig vis.

Ønsker flere medlemmer

En annen sak som klubbveteranene brenner for, er klubbhuset og driften av dette. For å snarest mulig få nedbetalt lånet man har på huset, vil man nå forsøke å rekruttere så mange nye medlemmer som mulig til klubbhusforeningen.

– Så snart huset er betalt, kan inntektene brukes til sportslig utvikling, påpekte Hagh.

Lønnsomt medlemskap

Ønsker du å bli medlem av Klubbhusforeningen? Et medlemsskap koster 20 kroner i uka, og gir deg hele 43 prosent rabatt på leie av huset i helgene, og 60 prosents avslag i forhold til vanlig leiepris, på hverdager.

Du kan også leie klubbhuset uten å være medlem. Så er du interessert i å bli medlem, leie, eller begge deler, kontakt Klubbhusforeningen på epost klubbhus@mo-il.no, ring 950-82763 eller 467-71741. Eller ta turen innom klubbhuset for en prat – der er det åpent hus hver hverdag mellom 11 og 13.